ButeliukaiBrut IPA
Aprašymas
Pirmoji Brut Ipa versija gimė Amerikoje, San Franciske. Amerikos aludaris iki tol naudojo fermentą tam, kad kiek įmanoma daugiau apcukrinti salyklo krakmolą trigubai Ipai ir imperiniams stoutams. Tikslas buvo aluje palikti kuo mažiau saldumo ir fermentuojant gauti, kuo daugiau alkoholio. Iš to gimė idėja sukurti brut ipa, kur yra ypač sausa, vyniška, su ganėtinai daug alkoholio, bei nemažai aromato. Kai kiti mažieji amerikos aludariai paragavo Brut Ipos San Francisko bare, dauguma panoro tai pakartori savo bravoruose. Nuo to laiko ji plačiai paplito ir gaminama mikro bravorų visame pasaulyje.
Lietuvoje tai vis dar naujiena, todėl mes, bendromis jėgomis kartu su Ispanijos alaus darykla “In Peccatum“ pabandėme sukurti savo Brut Ipa versiją.
Tai 7,5% tūrio alk, šviesus (6ebc) lengvai ūkanotas alus.
Gamyboje naudoti vokiški pilseno ir kvietiniai salyklai, bei ryžių dribsniai.
Fermentuojant pasirinkome naudoti šampanines mieles (Saccharomyces Bayanus), kurios suteikia labai išraiškingą vynišką-šampanišką aromatą, bei suteikia alui subtilų, primenantį vyną, skonį.
Alus sausai apyniuotas du kartus. Pasirinkti vokiški, Naujosios Zelandijos, bei amerikietiški apyniai norint alui suteikti dar ypatingesnį charakterį, bei neleistų pamiršti, kad yra ragaujamas Ipa stiliaus alus. Apyniai suteikia vynuogių, tropinių vaisių bei meliono natas.
Kūnas lengvas, juntamas sausumas, pabaigoje lengvas kartumas (30 ibu), atitinkantis bendrą balansą ir harmoniją aluje.
Stiprumas: 7,5 % alk.tūr.
Kartumas: 30 IBU
Spalva (EBC): 6
Atsiliepimai
Įrašų kol kas dar nėra.